You are currently viewing this website in plain format. Click here to view the complete website.

XAVIER COLL - KOSTKA HALL

XAVIER COLLEGE - KOSTKA HALL

St John's Building

The building itself uses forms generated from the seaside location on curved, wavelike walls identify the main entry and angled steel posts supporting the Verandah/Walkway reflect the masts of the yachts seen on the bay.

External materials generally reflect the existing – red brick, cream and charcoal render, charcoal coloured window frames.

Internally materials are robust, floors of carpet and rubber/vinyl, painted walls, acoustically treated ceilings.

Colours shall be neutral in classrooms providing a background to the students work and will be complemented by splashes of bright colour in plastic laminated or natural timbers.

A playground area to cater specifically for the P-4 students has been developed to the south of the new building, and can be easily accessed by these students.

Attention has been given to issues of sustainability naturally well ventilated classrooms with the capacity for night purging [of hot air], low energy lighting systems, insulation of walls and roof space, glass types, external shading of windows.

The new P-4 complements the college’s existing buildings. The building has a distinctive character reflecting the needs of younger children, and planned in such a way as to provide flexibility in anticipated future use.

Bright colours and varying shaped windows have been used internally to create further interest.